Pentru orice comanda peste 200 lei ai LIVRARE GRATUITA

Alegerea hainelor pentru sezonul rece - Pentru ce culori sa optezi?

Alegerea hainelor pentru sezonul rece - Pentru ce culori sa optezi?
Ai auzit vreodata de roata de culori? Daca te confrunti cu imposibilitatea de a crea tinute estetice din punct de vedere cromatic, in special in timpul sezonului rece, atunci ai ajuns in locul potrivit. Roata de culori este o resursa utila pentru cei care nu sunt siguri daca garderoba lor respecta sau nu cerintele coloristice ale unui anumit stil sau anotimp.
Desi am fi tentati sa credem ca acest concept este inventat de artistii contemporani, in realitate, Isaac Newton a propus initial o forma a rotii in 1704. El a dezvoltat o diagrama care avea 7 nuante, respectiv: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Dupa un secol, Johann Wolfgang von Goethe a creat o noua roata de culori folosind doar sase nuante (eliminand indigo-ul). Astazi, artistii vizuali si designerii de moda deopotriva, continua sa foloseasca roata lui Goethe ca instrument pentru generarea unor palete de culori armonioase.
Cunoasterea culorilor primare, secundare si tertiare este, de asemenea, utila atunci cand utilizezi roata de culori pentru a-ti coordona garderoba. Fashion-ul este o arta, iar cromatica nu poate fi eliminata atunci cand vine vorba despre outfit-uri gandite in perfect echilibru. Pentru inceput, culorile fundamentale - rosu, galben si albastru - formeaza ceea ce numim schema triadica. Culorile secundare precum verde, portocaliu si violet sunt create atunci cand culorile primare sunt combinate. In mod similar, o culoare tertiara poate fi obtinuta prin amestecarea unei culori primare cu o culoare secundara. De exemplu, cand amesteci rosu si violet, vei crea magenta.

Culori care sa ne avantajeze nuanta pielii

Indiferent de anotimpul in care te afli, nu uita ca hainele cu care te imbraci trebuie sa iti completeze perfect nuanta pielii. Daca tonul tenului tau este rece, alege haine in nuante de albastru inchis. Rozul pal, verdele smarald, violetul inchis si albastru sunt cele mai potrivite culori in timpul iernii. Atunci cand alegi o schema de nuante neutre, gri, alb si albastru, ai la indemana o multime de optiuni excelente. In acelasi timp, iti indicam sa eviti portocaliul si galbenul, deoarece aceste culori contrasteaza semnificativ cu tenul tau.

Tinuta trebuie sa iti completeze perfect culoarea ochilor

Un outfit foarte potrivit este cel format din piese in nuante care imbina perfect tonul natural al fetei si irisului ochiului. Cand alegi camasi, pulovere sau rochii, te poti indrepta catre articole de imbracaminte care se apropie cel mai mult de coloristica irisului pentru a-ti scoate si mai mult in evidenta ochii.

Alege nuante contrastante daca te simti indrazneata

Desi iarna este cunoscuta pentru accentele sale de gri, asta nu inseamna ca si tinutele tale trebuie sa fie la fel. Culorile stralucitoare sau cele simple, cum ar fi alb si negru, se potrivesc bine intre ele si creeaza outfit-uri echilibrate perfect. De altfel, nuantele contrastante functioneaza bine in orice sezon.
Daca vrei sa emani incredere si calm, imbraca-te in albastru. Culoarea aceasta este asociata cu linistea si optimismul si permite scoaterea in evidenta a talentelor si valorilor ascunse, cum ar fi originalitatea si taria de caracter. Purtarea acestei nuante este indicata in orice anotimp, pentru ca ajuta la raspandirea bunei dispozitii.
 
Pulovere - Pulover tricot femei talie unica camel
-38%
Stoc epuizat
detalii
Femei - Pulover tricot femei talie unica alb
-38%
In stoc
detalii
Femei - Pulover tricot femei talie unica bleu
-38%
Stoc epuizat
detalii

Suport clienti L-V / 10:00-16:00

+40787466402 office@maxwear.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!